NAJNOVIJE VESTI
18.02.2024.

Raskošni ukusi lovačke kuhinje: Fazan u sosu od crnog vina

Raskošni ukusi lovačke kuhinje: Fazan u sosu od crnog vina

Priprema fazana na lovački način je tradicionalni recept koji spaja divljač i bogate, rustikalne arome. Evo jednog recepta:

Sastojci:

  • 1 fazan, očišćen i spreman za kuvanje
  • 100g slanine, isečene na kockice
  • 2 šargarepe, isečene na kolutove
  • 2 glavice crnog luka, grubo isečene
  • 2 stabljike celera, isečene na komade
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 lista lovora
  • Grančica ruzmarina
  • 250 ml crnog vina
  • 500 ml pilećeg ili divljačijeg temeljca
  • So i biber, po ukusu
  • Ulje za prženje
  • 2 kašike brašna, za zapršku

Uputstvo:

  1. Priprema fazana: Fazana posolite i pobiberite iznutra i spolja. U unutrašnjost možete staviti list lovora i grančicu ruzmarina za dodatnu aromu.

  2. Prženje slanine: Na srednje jakoj vatri u velikoj, dubokoj tavi ili pekaču, pržite slaninu dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu i ostavite sa strane.

  3. Prženje povrća: U istoj tavi dodajte malo ulja ako je potrebno, zatim dodajte šargarepu, crni luk, celer, i beli luk. Pržite dok povrće ne omekša i ne dobije zlatnu boju.

  4. Prženje fazana: Dodajte fazana u tavu sa povrćem i pržite ga sa svih strana dok ne dobije zlatno-braon boju. Prebacite fazana i povrće u veću šerpu ako je tava premala.

  5. Dolivanje vina i temeljca: Prelijte fazana i povrće vinom, dodajte izdinstanu slaninu, listove lovora i ruzmarin. Dodajte temeljac tako da prekrije fazana i povrće.

  6. Kuvanje: Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri 1.5 do 2 sata, dok fazan ne postane mekan. Povremeno proveravajte i po potrebi dolivajte vodu ili temeljac.

  7. Zaprška: Kad je fazan gotov, izvadite ga i povrće iz šerpe. Procedite sokove koji su ostali u šerpi, vratite ih nazad na vatru i dodajte brašno razmućeno u malo vode. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu.

  8. Služenje: Fazana servirajte sa povrćem i prelijte pripremljenim sosom. Odlično se slaže sa kuvanim krompirom, knedlama ili divljim pirinčem.

Ovaj recept kombinuje bogatstvo ukusa fazana sa rustikalnim aromama povrća i vina, pružajući pravo lovačko iskustvo u vašem domu. Uživajte u obroku!

Urednik: Dragan Dunđerski





Vukov lovacka oprema
Bengal lovacka oprema
Rstoran Kod starog lovca

SOCIAL MEDIA

PRATITE NAS NA FACEBOOK-u

pricesaceke

PRATITE NAS NA INSTAGRAM-u

pricesaceke

PRATITE NAS NA YOUTUBE

pricesaceke

Vremenska prognoza

SERBIA WEATHER

SLIKA MESECA

  • Slika meseca
  • Slika meseca
  • Slika meseca
  • Slika meseca